«ن در روزگارشان: تاریخ فمینیسم در غرب» اثر مارلین لگیت.
این کتاب به بررسی تاریخ فمینیسم در غرب میپردازه. از پیش از میلاد مسیح تا پایان قرن بیستم (دوران آغاز مسیحیت، قرون وسطی، رنسانس، جنگ جهانی اول و دوم). از زمانی که ن نماد شیطان محسوب میشدن و ن برای بهبود وضعیتشون به کلیسا، راهبگی و مجرد موندن روی میآوردن تا زمانی که تونستن استقلال، حق مالکیت در ازدواج، حق رای، حق کار کردن بیرون از خونه و حق سقط جنین رو به دست بیارن. از اتحادشون با گروههای مختلفی مثل چپها و سوسیالیستها و جنبشهای ضد تبعیض نژادی هم صحبت شده. جنبشهایی که درنهایت اهداف و آرمانهای خودشون رو به بهبود وضعیت ن ترجیح میدادن. بیش از هرچیز از تلاشهایی صحبت شده که در اکثر مواقع با شکست مواجه میشدن ولی هرگز باعث توقف جنبش نشدن و فمینیستها هربار مجددا فعالیتشون رو شروع کردن.
یکی از نکات قابل توجهش این بود که فمینیسم همواره از آدمها و گروههای متفاوتی تشکیل شده که هرکدوم اهداف متفاوتی رو دنبال میکردن ولی همگی اسم فمینیست رو به یدک میکشیدن. بعضیها رادیکالتر و بعضیها به دنبال حقوق اجتماعی بیشتر. و این یکی از عللی بوده که اتحاد این گروهها سختتر و احتمال شکست اهدافشون بیشتر بوده.
و در این میان همواره نی بودن که فمینیستها رو تندرو میدونستن و به نتایج کمتری قانع بودن. اگر همه چیز مطابق نظر چنین افرادی پیش میرفت ن هنوز باید توی خونه میموندن و از حضور در جامعه، تحصیل، کار و زندگی مستقل منع میشدن :)
درباره این سایت